Weboldalkészítés lépései

weboldal-tervezes

A cél meghatározása

Határozzuk meg, hogy mi a honlappal a célja?

  • Szeretne eladni: terméket vagy szolgáltatást
  • Új vevők szerzése
  • A jelenlegi vevők informálása
  • Segítségnyújtás
  • Információk közlése

A cél ismeretében határozzuk meg a weboldal struktúráját, menüpontjait. Tervezzük meg a feltöltendő szöveges tartalmakat.

Domain név kiválasztása

Mi legyen az új weboldal címe? Minden a domain név megfelelő kiválasztásával és regisztrációjával kezdődik. Válasszuk ki a legalkalmasabb domain nevet.  Ha kell segítek a megfelelő, lehetőség szerint kulcsszavakat tartalmazó domain név kiválasztásában és regisztráljuk Önnek.

A domain név kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a domain név kifejező és könnyen megjegyezhető legyen, könnyen érthető legyen kimondva is. Arra is érdemes odafigyelni, hogy a választott domain név ékezetek nélkül írva hogyan hangzik, nem jelent-e teljesen mást. Fontos, hogy a kiválasztott domain név szabad legyen még.

Konzultáció

Több konzultációszükséges ahhoz, hogy meghatározzuk a célokat és a tartalmat. Az Ön elképzelései és a mi tapasztalatunk alapján segítünk a megfelelő weblapkészítési csomagunk kiválasztásában.

Átbeszéljük, hogy milyen funkciók legyenek a weboldalon. Figyelembe vesszük a célcsoportot, elemezzük a konkurencia weboldalát és kialakítjuk a weboldal menüpontjainak nevét, sorrendjét. Elkészítjük a megjelenést, beállítjuk a színvilágot. Célunk, hogy ne csak egy olyan honlapot kapjon ami tetszik a látogatóknak, hanem olyat ami el is adja az Ön termékeit vagy szolgáltatását, valamint a Google-ben is minél előbb szerepel.

Szerkezet és koncepció

Az előző pontok alapján, a weboldal funkcionális terve készül el, szerkezete, menürendszer, kezdőlap, aloldalak. Ezen már marketing szemléletű szövegek és kulcsszavak is szerepelnek. Megmutatja, melyik modul, slider, képek, szövegek, social-media linkek, oldalsáv elemek (bejegyzés lista, naptár, kereső) hol fognak elhelyezkedni a weboldalon. Ennek elfogadását követően véglegesítjük ezeket a szerkezeti elemeket, majd a grafikai tervezés következik, a képek feltöltése és az egyedi megjelenés kialakítása.

Arculat

A következő, a vállalkozásához, illetve a megjelenítendő tartalomhoz illő design kiválasztása vagy elkészítése. Ezt a lépést felgyorsítja, ha Önnek már van egy kidolgozott cégarculata, logó, cég színek, stb. Minden az Ön egyedi igényeire szabható. Lehet mintából dolgozni, de teljesen újat is felépíteni. Az arculatnak megfelelőn alakul ki a weboldal kinézete.

Tartalom

A célt szem előtt tartva meg kell írni a weboldalra feltöltendő szöveget, illetve össze kell gyűjteni a képi, audió, videó, stb. dokumentumokat. Ezt a lépést minden esetben előre kell elvégezni, mert a kivitelezés közbeni, vagy utáni átalakításoknak plusz költsége van. A szövegíráshoz sok ötletet adunk és segítünk benne.

Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás segít a látogatók megszerzésében. A korábban meghatározott célok és tartalom alapján meghatározzuk a főbb kulcsszavakat, amelyre a Google-ban keresve a weboldal a találati listán meg fog jelenni. A weboldalak forgalmának jelentős részét, akár a 80-90%-át is adhatják a keresők. A keresőoptimalizálás célja, hogy a weboldala a fontos kulcsszavakra, kulcskifejezésekre  az elsők között legyen. Ezért a tartalmakat is kereső optimalizált módon kell elkészíteni, de Google keresési algoritmusához szükséges további elemeket is be kell állítani.

Finomhangolás

Ön megnézi és véleményezi munkánkat, jelzi ha valamin szeretne változtatni.

Tesztelés, és átadás

A funkciók működését mindig teszteljük, de kérjük,hogy Ön is ellenőrizze. Átadást megelőzően a weboldal ellenőrzésen esik át, többek között a Google eszközök segítségével, vizsgálat tárgya a teljesség igénye nélkül a responsive jelleg és az oldal betöltési sebesség is. Beállításra és tesztelésre kerülnek a levelező és hírlevél küldő rendszerek is, amennyiben az része volta megrendelésnek.

A honlap átadása

Ha minden rendben van, akkor a weboldal nyilvánossá válik, bárki számára láthatóvá válik.

Az oldal jóváhagyását és telepítését követően részletes tájékoztatót kap a tulajdonos. Lépésről lépésre megnézzük az oldal működtetését, tartalmak feltöltését. A tájékoztatóról az ügyfél rendelkezésére áll egy képernyő videofelvétel és egy nyomtatható kézikönyv. Továbbá átadásra kerül az oldal forráskódja is.

Tartalom továbbfejlesztése, kisebb módosítások

Az átadással nem szűnik meg az együttműködés. A már működő weboldalával kapcsolatban felmerülő kérdésekkel, fejlesztési ötletekkel, problémákkal a jövőben is fordulhat hozzánk. A weboldal üzemeltetését is elvégezzük.

Szerző:  

okleveles informatikai mérnök - marketing kommunikációs szaküzemgazdász, online marketing specialista

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük