url megosztás előnézet törlése a Facebookon

url megosztás előnézet törlése a Facebookon

Néha előfordul, hogy amikor megoszt egy linket a Facebookon, akkor veszi észre, hogy annak előnézete nem megfelelő.

Annak ellenére, hogy a postot törli és utána módosítja a weboldalon a tartalmat, az újra megosztás esetén nem frissül a Facebookon, hanem a korábbi (rossz) tartalom látszik.

Ahhoz, hogy a helyes tartalom látszódjon törölni kell a korábban a Facebook által cache-elt tartalmat.

Erre a linkre kattintva lehet ezt megtenni: https://developers.facebook.com/tools/debug/

Itt van a ‘Sharing Debug’-ger.

Be kell írni a megosztani kívánt url-t. ‘Debug’ gomb.

Majd ‘Scrape Again’ és így újra beolvassa az url-ről a tartalmat.

 

Szerző:  

okleveles informatikai mérnök - marketing kommunikációs szaküzemgazdász, online marketing specialista

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × öt =